زکات اوراق مالی - قسمت یازد هم( دسته اول روایات زکات )-محمد موسی زکی

زکات اوراق مالی - قسمت یازد هم( دسته اول روایات زکات )-محمد موسی زکی

روایاتی که در باب زکات وارد شده چه از طريق شيعه و چه از طریق اهل سنت، بسیار زیاد است که در کتاب‌های روایی و منابع دست اول بیان شده است. در مجموع می‌توان روایت وارده در این باب را به چهار دسته تقسيم کرد:

1 دسته اول:

دسته اول: رواياتى كه متضمن اين مطلب است كه رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم زكات را در نه چيز قرار داد و زكات در غير آن نه چيز را بخشيد.

الف) صحیحه زراره:

                         روایات باب زکات:

امام باقر علیه السلام و امام صادق علیه السلام نقل كرده‌اند كه فرمودند: «فرض الله- عز و جل- الزّكاة مع الصلاة فى الاموال، و سنّها رسول الله( ص) فى تسعة اشياء و عفا( رسول الله( ص)) عما سواهن: فى الذهب و الفضة، و الابل و البقر و الغنم و الحنطة و الشعير و التمر و الزبيب، و عفا رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم عما سوى ذلك»[1]؛ خداوند با واجب كردن نماز، زكات را هم در اموال واجب گردانيد، و رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم زكات را در نه چيز قرار داد، و غير آن را بخشيد: در طلا و نقره و شتر‌ و گاو و گوسفند و گندم و جو و خرما و كشمش، و غير اينها را رسول الله بخشيد.

 

ب) صحیحه ابی بکر حضرمی:

ابى بكر حضرمى، از امام صادق علیه السلام روايت كرده كه حضرت فرمودند: «وضع رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم الزكاة على تسعة اشياء: الحنطة و الشعير و التمر و الزبيب، و الذهب و الفضة و الابل و البقر و الغنم، و عفا عما سوى ذلك. قال يونس: معنى قوله: ان الزكاة فى تسعة اشياء و عفا عما سوى ذلك، انما كان ذلك فى اول النبوة كما كانت الصلاة ركعتين، ثم زاد رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم فيها سبع ركعات، و كذلك الزكاة وضعها و سنّها فى اول نبوته على تسعة اشياء ثم وضعها على جميع الحبوب.»[2]؛ رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم زكات را در نه چيز قرار داد: گندم و جو و خرما و كشمش، و طلا و نقره و شتر و گاو و گوسفند و غير اينها را بخشيد. يونس (يونس بن عبد الرحمن، طبقه شش معاصر حضرت رضا علیه السلام گويد: معناى سخن امام صادق علیه السلام كه مى‌فرمايد: پيامبر زكات را در نه چيز قرار داد و غير آن را بخشيد، اينست كه اين عمل پيامبر صلی الله علیه و آله و سلم در اول نبوت آن حضرت بود، چنانكه نماز در ابتدا دو ركعت بود، سپس پيامبر صلی الله علیه و آله و سلم هفت ركعت ديگر به آن اضافه كرد، همچنين زكات را در اول نبوت بر نه چيز قرار داد، سپس آن را بر جميع حبوب توسعه داد.

 

 



[1] . وسائل الشعه، ج 6، ص 34، باب 8 از ابواب ما تجب فيه الزكاة، ح 4.

[2] . همان، ص 36، ح 5.

 




:: موضوعات مرتبط: دینی , ,
:: برچسب‌ها: "زکات" "اوراق" "روایات" ,
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
نویسنده : حقیقت
تاریخ :
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: